CRM-System

Bästa CRM-systemet

Ett bra CRM system är extremt viktigt för att bygga ett starkt tillväxtbolag. Genom att samla information om kunder och prospects i ett CRM hjälper du inte enbart säljarna att få struktur och rutin utan bygger även en värdefull källa till analys och insikt i hur bolagets försäljning går.

CRM är mycket mer än en databas över era kunder, det kan vara nyckeln till att skapa och bibehålla kundrelationer om man utnyttjar det rätt. Många av dagens ledande CRM har utöver den klassiska försäljningsprocessen även möjliggjort enkel översikt och spårning av marknadsföring samt kundsupport med ticket system och chatt-integrationer.

Det finns oändligt med tekniska lösningar som företag utnyttjar för att förenkla vardagen och många av dessa har APIer mot de ledande CRM systemen, dessa integrationer kan göra att valet av leverantör blir enkelt, kolla därför innan ni bestämmer er att just de tjänsterna finns kopplade.

Hubspot

Hubspot är ett heltäckande CRM som möjliggör full överiskt av ditt bolags flöde från prospect till återkommande/aktiv kund. Hubspot är uppdelat i olika delar för sälj, marknadsföring och service. Detta gör det möjligt att ha olika nivåer av funktionalitet på olika områden, beroende på vad som passar ditt bolag bäst. Hubspot erbjuder även en gratis version vilket gör det enkelt att komma igång och testa. Här hittar du mer information om funktionalitet för olika nivåer av Hubspot abonnemang.

Kostnad: Från gratis till 1414 USD i månaden med full funktionalitet men begränsat antal användare. Det finns även entrprise lösningar för större bolag med fler användare.

Salesforce

Salesforce är ett heltäckande CRM som på samma sätt som Hubspot erbjuder full översikt av ditt bolags flöde från prospect till kund. Salesforce är pionjären inom SaaS och världens största bolag inom CRM. På samma sätt som Hubspot är det uppdelat i olika delar och du kan välja funktionalitet beroende på behov i olika områden. Priser och jämförelse av funktionalitet hittar du här.

Kostnad: Från 25 USD till 325 USD per månad och användare.

 

Upsales

Upsales är ett svenskt bolag som snabbt tagit en stark position på marknaden. Upsales erbjuder bra funktionalitet för säljorganisationer och har byggt spännande integrationer med partners för att underlätta säljarbetet till exempel digital marknadsföring mot potentiella kunder. Exempel på integrationer hittar du här.

Kostnad: Från 499 SEK per användare och månad

Pipedrive

Pipedrive är ett enkelt CRM som hjälper dig att hålla koll på dina prospects och kunder. Genom att bygga upp "pipes" som dina kundbearbetningar färdas genom så kan du bygga effektiva rutiner och sätta upp tasks för att hålla säljarna och inte tappa varma kunder. Pipedrive är ett bra alternativ om du vill komma igång med ett renodlat sälj CRM. Mer information om funktionalitet hittar du här.

Kostnad: Från 12,5 euro till 99 euro per användare och månad.

 

Vad är ett CRM-system?

Ett CRM-system, eller kundrelationshanteringssystem, är ett verktyg som används av företag för att hantera sina interaktioner med nuvarande och potentiella kunder. Målet med ett CRM-system är att hjälpa företag att förbättra sin kundservice, öka sina försäljningsmöjligheter och övergripande förbättra sin relation med sina kunder. Ett CRM-system kan användas för att lagra och hantera information om kunder, inklusive deras kontaktuppgifter, inköpshistorik och annan relevant information. Detta gör det möjligt för företag att snabbt och enkelt hitta och återanvända denna information när det behövs, vilket kan hjälpa dem att bättre förstå och tillmötesgå sina kunders behov.