Tjänstepension

Bästa tjänstepensionen

Tjänstepension är något som de flesta företagen erbjuder. Att välja rätt lösning för er personal kan vara en utmaning samtidigt som valet kan ha en stor inverkan på din personals pension.

Det finns mängder av pensionslösningar och vi har valt att skriva om några bra alternativ på marknaden. En faktor som vi valt att gå på är avgiften, eftersom många tjänster har fasta avgifter som ej är kopplad till förvaltning så har vi gjort ett urval av lösningar med låg eller ingen fast avgift. Detta kommer löna sig i längden då någon procent skillnad kan handla om tusenlappar i skillnad när man går i pension.

Avanza

 

Avanza har snabbt etablerat sig på pensionsmarknaden och är ett starkt alternativ till de traditionella bankerna. Fördelen med Avanza är framför allt kostnaden vilket är 0 kr och möjligheten för era anställda att placera sina pengar där de vill eller passivt använda de förinställda valen ni gjort åt dem. Många använder även Avanza för deras privata investeringar och därför blir det enkelt att förstå och använda.

Kostnad: 0kr

 

Nordnet

 

Nordnet är också en växande spelare på pensionsmarknaden och har mycket likheter med Avanza. Det går snabbt att komma igång och oavsett storlek på bolag passar Nordnet för dig som vill ha en flexibel lösning till dina anställda.

Kostnad: 0 kr

 

Konsumenternas

 

 

På konsumenternas kan du jämföra kostnader på en mängd lösningar utifrån det scenario som just ditt företag har.

Vad är tjänstepension?

En tjänstepension är en form av pensionsförsäkring som erbjuds av arbetsgivare till sina anställda. Den ger en extra pension förutom den allmänna pensionsförsäkringen som finns i Sverige. Tjänstepensionen är oftast en del av den totala lönen och både arbetsgivaren och den anställde bidrar till den. Det är vanligt att tjänstepensionen är en kapitalförsäkring, vilket innebär att det sparade beloppet investeras och växer under tiden som den anställde är i tjänst. När pensionen börjar utbetalas får den anställde en viss summa pengar varje månad under en viss tid.

Läs mer om tjänstepension och generella frågeställningar kring att ha anställda på anställa.se